View unanswered posts | View active topics It is currently 27 Sep 2016, 21:59Reply to topic  [ 445 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 23  Next
Vertailussa huorat (eli autot) 
Author Message
Forum Admin
User avatar

Joined: 23 Sep 2006, 10:17
Posts: 2708
Location: Kaakkoinen osa Suomesta
Reply with quote
Post Vertailussa huorat (eli autot)
Itselleni kävi niin ikävästi, että ruotsalaishuorani Volvo (oikeasti kai hollantilainen, mutta Volvo yhdistetään yleensä Ruotsiin) sanoi yhteistyösopimuksensa irti aivan täysin. Remontti kotteroon olisi maksanut paljon enemmän kuin auto alun perin, joten poistin mokoman rekisteristä kokonaan.

Niinpä ajopelinäni onkin nyt ranskalaishuora Peugeot, vuosimalliltaan 1990. Täytyy kyllä sanoa, että ruotsalaishoron ajo-ominaisuudet olivat huomattavasti paremmat, mutta hinta/laatusuhteeltaan tämä ranskatar on parempi. Aiemmin minulla on ollut pari japanilaista ja yksi saksalainen, joista Toyota-niminen japanitar oli ehdottomasti paras.

Harmittaa kuitenkin tuo ruotsittaren jalkojen sulkeminen, oli kuitenkin ylivoimaisesti mukavin kelissä kuin kelissä. Kertokaa omia kokemuksianne näistä kansainvälisistä kaunottarista.

_________________
Kyllähän se tottuus on niin pyhä asia, ettei sitä henno arkena käättee.


06 Oct 2007, 17:08
Profile

Joined: 25 May 2007, 19:00
Posts: 425
Location: Lahti
Reply with quote
Post 
Itserllä alla helmikuussa hankittu Fiat Croma, bensa 140 hv. Ihan loistava menopeli, jos olis vastaavan varustelutason menopelin hankkinut esim. volkkariperheestä ( = Passat) niin olisi pitänyt maksaa ainakin 10 kEur enemmän. Lisäksi valintaan vaikutti huomattavasti 5 v / 150.000 km takuu.


07 Oct 2007, 15:32
Profile
User avatar

Joined: 23 Sep 2006, 09:17
Posts: 4999
Location: Esbo IF
Reply with quote
Post 
Omistamani autot tähän saakka:

Skoda 120 LS vm '84 (Tsekkoslovakia)
Hieno ferrarinpunainen auto, jonka sain halvalla ostettua ensimmäiseksi autokseni. Ko. auto on esiintynyt mm. abivideomme pääosissa. Toisin kuin em. elokuvassa, kyseessä oli äärettömän luotettava auto. Lähti käyntiin avaimesta vääntämällä säällä kuin säällä. Kerran tosin starttimoottori jouduttiin vaihtamaan, mutta noin muuten. Miinuksena pidän lämmityslaitetta, sillä kylmällä säällä moottorista tuleva ilma ei tahtonut enää olla lämmintä matkustamoon saavuttuaan. Moottori näet oli takana.

Toyota Corolla 1.6 vm '86 (Japani)
Corollalla tuli ajettua monet kilometrit aina Oulun reissuista (Hämeenlinnasta) päivittäisiin koulumatkoihin Espooseen. Ajo-ominaisuudet olivat paremmat kuin tsekkiläisessä, mutta vastaavasti luotettavuus ei ihan yhtä hyvä. Kyllä Corollakin pääsääntöisesti toimi, mutta kompastuskiveksi muodostui moottorin jäähdytysjärjestelmä. Nimittäin jäähdytysnestettä vuosi jostain, eikä vikaa oikein ikinä löydetty. Lisäksi jotain siellä oli päässyt ruostumaan, sillä jokaisen huollon yhteydessä oli pakko vaihtaa jäähdytysnesteet, ja vanha vesi oli aina samean ruskeaa.

Nissan Micra 1.0 vm '02 (Japani)
Tämän ostin lähes uutena, eli se oli ollut puolisen vuotta ymmärtääkseni esittelyautona. Tulin ajaneeksi autolla 4,5 vuodessa sellaiset 165 tkm käytännössä ongelmitta. Bensaa hän kulutti vain 5-6 litraa satasella, joten varsin halpoja kilometrejä tuli tällä autolla, ottaen huomioon että se oli kuitenkin lähes uutena ostettu. Väittäisin, että jos haluaa ajaa uudella autolla eikä ole tilarajoitteita, niin Micra on voittajan valinta. Tarvittaessa sinne porukkaa mahtuukin - maksimissaan kuljettajan lisäksi 8 teekkaria ja yksi konetekniikan professori.

Opel Astra 1.6 vm. '96 (Saksa)
Hieno auto on tämäkin, tähänastisista menopeleistä paras. Automaattilaatikko tuo paljon plussaa. Vaikea vielä antaa täysin kattavaa arviota, sillä en ole tällä ajanut kuin 5 kk ja vajaa 10 tkm. Kaikin puolin mukiinmenevä tapaus etenkin hintaansa suhteutettuna.


Kuten arvata saattaa, arvostan autossa ykkösasiana luotettavuutta. Voin ajaa mieluumin vähän huonommin ajo-ominaisuuksin varustettua peliä, jos joku pystyy takaamaan, ettei sitä tarvitse olla korjaamolle viemässä yhtenään.

Jos raha ei olisi ongelma, ostaisin luultavasti Mersun, esimerkiksi tällaisen. Emäntä taasen arvostaisi Volvoa, mikä voisi myös olla mukiinmenevä valinta. Koskaan ei pidä sanoa ei koskaan, mutta sanon silti että toivottavasti en koskaan tule ostamaan ainakaan Fiattia. Parista lähipiiristä nähdystä kokemuksesta ei ole kuin negatiivista sanottavaa. Myöskään ranskalaiset eivät ole omaa sydäntäni lähellä, sillä niistäkin muutaman esimerkin valossa on jäänyt hyvin epäluotettava kuva.

Vankkumaton mielipiteeni on, että kyllä saksalainen parhaat autot tekee, eikä japanilainenkaan ihan lapsenkengissä ole.

_________________
Ensin mä olin et ei vittu. Mut sit mä olinkin et ei saatana.
Täähän on DK!


07 Oct 2007, 17:44
Profile
Online
User avatar

Joined: 23 Sep 2006, 21:27
Posts: 6229
Location: Ivory Tower
Reply with quote
Post 
Master God wrote:
Tarvittaessa sinne porukkaa mahtuukin - maksimissaan kuljettajan lisäksi 8 teekkaria ja yksi konetekniikan professori.
Ekman?

_________________
Kuka ihmeen Seppo Qvist


Last edited by Twite on 07 Oct 2007, 18:41, edited 2 times in total.07 Oct 2007, 18:39
Profile
User avatar

Joined: 23 Sep 2006, 09:17
Posts: 4999
Location: Esbo IF
Reply with quote
Post 
Twite wrote:
Ekman?


Kyllä, Kalevi nimenomaan oli kyseessä.

_________________
Ensin mä olin et ei vittu. Mut sit mä olinkin et ei saatana.
Täähän on DK!


07 Oct 2007, 18:40
Profile
User avatar

Joined: 02 Mar 2007, 19:01
Posts: 432
Location: Turenki
Reply with quote
Post 
Master God wrote:
en koskaan tule ostamaan ainakaan Fiattia. Parista lähipiiristä nähdystä kokemuksesta ei ole kuin negatiivista sanottavaa.


Hö! Sininen Fiat "Muna" Puntohan oli kiva. Ainakin sen vuoksi, ettei ollut oma. Eikä niitä ole vielä ollutkaan, eikä tule ainakaan pariin vuoteen. Mutta on ollut kyllä autoja, joilla olen ajanut suurimman osan ajamistani kilometreistä.

Tuo ensimmäinen, eli Fiat Punto -97 oli ensimmäinen ja siitä myös parhaat muistot. Jos tuo MG:n mainitsema 5-6 litraa / 100 km on vähän, niin tää kulutti todella vähän. Varmaan jotain 4 l / 100 km. Itsehän sillä rahaa säästin, koska en sitten taas joutunut maksamaan sen korjauskuluja, joita tulikin sitten varmaan enemmän kuin auton hinta oli sitä ostettaessa 2003? Loppuajasta ei kyllä uskaltanut välttämättä pitkälle matkalle lähteä. Jäähdytysjärjestelmäkään ei oikein toiminut...

No sitten seuraavaksi eniten olen ajanut tuota Punton seuraajaa, eli Nissan Micra -04:sta. Tai 03. Mitään huonoa sanottavaa siitä en kyllä ole vielä löytänyt, tosin eipä aikaakaan ole ollut kuin puolisen vuotta. Eikä tällä ole tullut ajettua edes murto-osaa Puntolla ajetuista.

Olen myös ajanut muutamia tuhansia kilometrejä autoilla Mazda 323, joka on muuten näistä kaikista ollut suosikkini. Oli niin hyvä ajaa, ja vaikka oli ihan "normaalikokoinen" niin kulutti yllättävän vähän bensaa. Just varmaan jotain 5-6 litraa / 100 km. Se tuhoutui kolarissa, yhyy. Ja toisena sitten joku Hyundai -96. Tohon Mazdaan verrattuna ihan lussu, joten en jaksa edes selittää. Eivaan. Perusominaisuuksiltaan kyllä hyvä auto sekin, ja molemmat ehdottoman luotettavia! Kertaakaan eivät ole olleet korjattavina.

Oman auton ostan sitten joskus, jos sitä oikeasti tarvitsen ja kun on vakituinen työ, jolla saan kaikki yllättävätkin kulut hoidettua. Niin ja se on sitten kerralla sellanen, jota ei tarvii korjautella tai pelätä että koska kosahtaa.


07 Oct 2007, 20:43
Profile
User avatar

Joined: 26 Mar 2007, 22:55
Posts: 999
Location: Lohja
Reply with quote
Post 
Ajan tällä hetkellä mutsini nissan Micralla, vm. -99 ja 1.0l kone. Ei mitään lisäapuja(kuten ABS-jarruja, ohjaustehostinta...jne). Itseasiassa ei tuossa autossa ole edes tupakansytytintä, jota kyllä itse henkilökohtaisesti kaipaisin. Ei voi käyttää navigaattoria ollenkaan meinaan tuossa autossa.

Muuten ei kyllä ole mitään valitettavaa tuosta autosta, oikein mukava ajaa. Kunhan ei olla motarinopeuksissa(silloin auto tuntuu hajoavan käsiin, ratti tärisee ja ohjaus on ihan hirveän: aivan liian kevyt) ja luotettava peli muutenkin, joka ei ole jättänyt tielle tai käynnistymättä koskaan ainakaan vielä.

Tykkään ajaa ihan.

_________________
Kyllä tohtori tietää...


07 Oct 2007, 20:53
Profile WWW
User avatar

Joined: 09 Oct 2006, 16:57
Posts: 1996
Location: Nyt myrkkyä syödä ei saamaan?
Reply with quote
Post 
Ford Escort 1.3 vm-78(oliks tää nyt saksassa tehty, viimeinen takaveto esko)
Pappa kuoli, ja perin auton. Ehdottomasti parhautta, täälä hämppärissä pyöri pari komeeta vanhaa eskoo ja niitä haikeudella bongailen.

Ford orion 1.4 -86
Ihan okoo käyttö auto, ei pahemmin ruosteillu. Moottorissa käymisvikoja. Mutta kuitenkin tähän olin ihan tyytyväinen. Vei vähän bensaa.

Ford Fiesta 1.4 -88
Pieni ja paska.

Nissan Sunny 1.4 -94
Hyvä ajettava, mutta ei loppujen lopuksi kovinkaan edullinen. Ruostetta ym., kutsuinkin menopeliäni alusta asti leikkisästi "nissanin paska"ksi.

Opel Astra 1.6 -97
Paras tähän astisista, tosin ostin sen vasta parikuukautta sitten. Kone ei mikään raketti, mutta toisaalta kuluttaa vähän.

_________________
"Sulla on oravan luonne"
Ville Nieminen


07 Oct 2007, 22:21
Profile
User avatar

Joined: 14 Jul 2007, 20:01
Posts: 1463
Location: Kartalla
Reply with quote
Post 
Honda Civic 1.3 -89

Aivan unelma ja erittäin tilava. Ainoa auto minkä olen omistanut ja omistan tietenkin edelleen. Tällä mennään siihen saakka kunnes hajoaa, mittarissa on nyt 254tkm, joten kyllä tällä vielä Turenkia hetken kiertää.

Tämän jälkeen olisi tarkoitus hankkia tuoreempi Civic.

_________________
Valitsemanne kuva ei ole enää käytössä.


Last edited by Jääkaappi on 08 Oct 2007, 13:32, edited 1 time in total.08 Oct 2007, 12:08
Profile

Joined: 19 Feb 2007, 13:41
Posts: 4108
Location: Helsinki
Reply with quote
Post 
Mulla ei ole koskaan ollut oikeastaan mitään suurempia ongelmia autojen kanssa. Ensimmäinen auto oli ainoa, mitä ei tullut uutena hankittua. Se oli Fauwee Golf 1,3, jolla oli ajettu 50tkm. Se oli ollut jollain ajossa faijan firmassa ja sain sen sitä kautta. Siinä ei ollut ohjaustehostinta ja kun ostin siihen niin leveät alut kuin mitä mahtui pyörimään 195/50-15 niin oli aikamoista vääntää kaupunkiajossa. Autoa perusteltiin turvalliseksi kokemattomalle kuskille (sain auton joku pari kk ennenkuin kortin), kun oli tosiaan vain 1,3 litraa ja 55 hv.

Myin auton siinä vaiheessa kun siinä oli mittarissa 100tkm. Muutama huvittava juttu siinä toki sattui sitä ennen. Takalasin pyyhkijän letku irtosi pari kertaa. Autossa oli todella iso lasinpesunestesäiliö ja se oli aika hauskaa, kun se neste valui takakonttiin. Toinen huvittava juttu oli se, että kerran kun tulin Messilästä Helsinkiä kohti rankkasateessa niin toinen etulasinpyyhkijöistä meni liian pitkälle ja jäi jumiin peilin taakse. Siitä selvittiin kiristämällä se jakkarilla. Kolmas suuri ongelma oli se, että kerran lähivalot hajosivat matkalla Helsingistä Lahteen. Oli pakko ajaa pimeässä lumisateessa kaukovaloilla. Lahdessa ne fiksasivat. Se oli sähköjuttu. Ihan ok auto tuo Fauweekin oli, vaikka peilien sijoituspaikka keskellä etuikkunoita oli mielestäni naurettava. Ei siinä mitään. Ajoin kuitenkin pääasiassa kaupunkiajoa silloin nuorena.

Muissa autoissa ei vastaavia vikoja ole oikein ollut.

_________________
*****************
"Wir dürfen jetzt nicht den Sand in den Kopf stecken." Lothar Matthäus


08 Oct 2007, 12:37
Profile

Joined: 09 Mar 2007, 21:25
Posts: 149
Reply with quote
Post 
Pitäis varmaan ostaa auto... Ainoa ongelma on, etten tiedä minkä, enkä millään jaksaisi lähteä tekemään mitään massiivista koeajorumbaa. Haussa on siis uusi tai vuoden-kaksi vanha kärry, sillä autotietämykseni rajoittuu tankkaukseen. Tässäkin muuten Suomessa voitaisiin palauttaa käytäntöön tapa, että huoltoasemilla on henkilöt, jotka tankkaavat autosi... Äärimmäisen vittumaista nousta lämpimästä autosta räntäsateeseen tankkaamaan ja vaikka ei sataisi räntää niin kylmä siellä ainakin on ja näpit jäätyy sekunnissa.

No joka tapauksessa, jos palstalaisilta löytyy vinkkejä, että mitä autoja ei ainakaan kannata käydä testaamassa niin otan nuo vinkit ilomielin vastaan. Kai tässä kuitenkin on pakko käydä muutamia kokeilemassa.


12 Dec 2007, 16:22
Profile

Joined: 19 Feb 2007, 13:41
Posts: 4108
Location: Helsinki
Reply with quote
Post 
Itse en koeaja yleensä autoja. Mielestäni se on persaukisten hommaa. Koeajajat eivät ole niitä ostavia tyyppejä. Jos jossain näkee hyvännäköisen, hyvillä statseilla olevan auton niin ostaa/tilaa sen. Ei siihen mitään koeajoja tarvita ja jos se on huono niin vaihtaa, mutta kyllähän sitä yleensä osaa nyt auton ostaa.

Pohjoisrannan Shellillä on vielä toi, että tankkaavat auton puolestasi.

Sateessa ei yleensä joudu tankkaamaan, kun on katos, mutta tuuli voi olla vittumainen. Sinänsä hyvä, että esim. Ratakadun A24:ssa on se luukku, mihin kortti tungetaan, pistoolin tuntumassa, joten ei tarvitse kävellä mihinkään.

Minkähintaista autoa olet hakemassa?

_________________
*****************
"Wir dürfen jetzt nicht den Sand in den Kopf stecken." Lothar Matthäus


12 Dec 2007, 16:27
Profile

Joined: 09 Mar 2007, 21:25
Posts: 149
Reply with quote
Post 
Nojoo katoshan noissa taitaa olla nykyään joka paikassa mutta se kylmyys on paha. Hyvä tietää tuo Shell, pitää laittaa muistiin.

Sanotaanko tuohon hintaan, että sais olla alle 40K. Minä taas mielelläni käyn koeajon tekemässä, sillä jos auto onkin huono niin vituttaa alkaa se vaihtorumba ja autonetsintä taas alusta. Hyvillä statseilla on tullut vastaan mm. Mazda 3 MPS ja Seat Leon Cupra. Noissa vaan on vikana se, että en oikeen tykkää hb mallista eli sedan käy mun silmään paremmin. Hb miinuksia lisää takalasin paskaantuminen ja takalasin pyyhin. Jos esim tohon Mazdan 3 sedan versioon sais MPS speksit niin siinä ois varteenotettava vaihtoehto. BMW 1 sarjan coupé, joka oli iltalehden testiajossa joku aika sitten oli tosi näppärän näkönen ja myllystäkin löyty mukavasti potkua. Tuota en tosin löytänyt BMW:n Suomen sivuilta ja tokkopa se hintakaan osuu haitariin.

Lähinnä kiinnostaisi saada vinkkejä, mitkä voisi sulkea heti alussa pois vaihtoehdoista. Eli valmistetaanko Opelia vaan sen takia, ettei Ford olisi maailman paskin auto (vai oliko se toisin päin).


12 Dec 2007, 16:47
Profile

Joined: 19 Feb 2007, 13:41
Posts: 4108
Location: Helsinki
Reply with quote
Post 
1 coupe on tullut myyntiin. Uusilla 2008 hinnoilla alkaen 35600e 120d. Tosin bemareihin tarttee ottaa aika paljon varusteita. Ja mitään esittelyautoja tms. ei varmaan vielä ole kehissä hyvään hintaan, koska ne halpenevat nimenomaan ensi vuonna maahantuotavissa aika reilusti.

_________________
*****************
"Wir dürfen jetzt nicht den Sand in den Kopf stecken." Lothar Matthäus


12 Dec 2007, 17:00
Profile

Joined: 19 Feb 2007, 13:41
Posts: 4108
Location: Helsinki
Reply with quote
Post 
Lisäisin vielä sen, että onhan se fakta, että monesti viistoperäiset ovat näppärämpiä etc. ja halvemman hintaluokan autoissa ei välttämättä sitten ole sedaneita, koska ne ovat isompia, mutta Audi A4 on hyvä vaihtoehto sedaniksi. Se uusi 2008 mallin on aika tilava, eikä nykyisessäkään mitään vikaa ole. Se on mielestäni tuohon rahaan oleellisesti parempi vaihtoehto kuin 3-Bemari. Jos haluaa olla individualisti niin voi miettiä Alfa 159:ä. Se merkki on mennyt teknisesti paljon eteenpäin eli ei ole niin vikaisa, mutta toisaalta 159 ei eroa ulkoisesti niin paljon 156:sta eli siinä mielessä voi olla vähän vanhahtava designiltaan, vaikka onkin esim. yli 200hv dieseleitä kohtuuhintaan.

_________________
*****************
"Wir dürfen jetzt nicht den Sand in den Kopf stecken." Lothar Matthäus


12 Dec 2007, 17:12
Profile

Joined: 09 Mar 2007, 21:25
Posts: 149
Reply with quote
Post 
scholl wrote:
Lisäisin vielä sen, että onhan se fakta, että monesti viistoperäiset ovat näppärämpiä etc. ja halvemman hintaluokan autoissa ei välttämättä sitten ole sedaneita..


Näinhän se vähän meinaa olla. Toisaalta en kuitenkaan tarvitse mitään isoa autoa. A4, varsinkin se uusi malli on kyllä pirun nätti ja on kirjattu listalleni. Moottoriksi tulee kylläkin bensa, sillä minulla tuskin kauheasti tulee kilometrejä vuodessa ajettua. Alfa tuo edelleen vilunväreitä iholle... kai siitä on liikkunut liikaa pahoja puheita tässä vuosien varrella. Volvo S40 ja VW Jettakin ovat käyneet mielessä.


12 Dec 2007, 17:26
Profile

Joined: 19 Feb 2007, 13:41
Posts: 4108
Location: Helsinki
Reply with quote
Post 
Erpo wrote:
Volvo S40 ja VW Jettakin ovat käyneet mielessä.


Noihin minulla ei riittäisi vielä ikä, kun ei kansaneläke tule tilille vielä ainakaan 30 vuoteen.

_________________
*****************
"Wir dürfen jetzt nicht den Sand in den Kopf stecken." Lothar Matthäus


12 Dec 2007, 17:28
Profile

Joined: 09 Mar 2007, 21:25
Posts: 149
Reply with quote
Post 
scholl wrote:
Noihin minulla ei riittäisi vielä ikä, kun ei kansaneläke tule tilille vielä ainakaan 30 vuoteen.


:) Älä nyt. Kyllä noistakin saa ihan näppärät pelit kun pistää kunnon koneen alle.


12 Dec 2007, 17:37
Profile

Joined: 19 Feb 2007, 13:41
Posts: 4108
Location: Helsinki
Reply with quote
Post 
Niin mutta koko autotyyppi on eläkeläinen. Jettaa kutsuttiin jo 70 luvulla Rentner-Golfiksi eli eläkeläisgolf. Nuoremmat ostaa viistoperiä kuten Golfia tai coupeja ja keski-ikäiset isompia (tai farkkuja tai tila-autoja) niin eläkeläisille jää noi pikkusedanit noissa perusmerkeissä.

C-mersu on vähän samantyyppinen, vaikkei ihan yhtä eläkeläis kuten joku Jetta. Nythän malli on uudistunut ja se uudenmallinen Avantgarde, missä on iso logo maskissa, on valkoisena todella makea. Nuorekas kuin mitä Mersuksi. Sellaisen voisi jo ottaakin. Tosin ne on yli 50ke. Vanhalla kopalla esittelyauton saa alle 40ke, mutta toki vähän vanhoillisempi silloin.

Tosin mitä tahansa ostat niin toinen jalka ei ole haudassa, jos se auto ei ole japanilainen. Toyota tassussa niin silloin ei edes viagra auta yhtään mitään.

_________________
*****************
"Wir dürfen jetzt nicht den Sand in den Kopf stecken." Lothar Matthäus


12 Dec 2007, 17:46
Profile

Joined: 09 Mar 2007, 21:25
Posts: 149
Reply with quote
Post 
scholl wrote:
Tosin mitä tahansa ostat niin toinen jalka ei ole haudassa, jos se auto ei ole japanilainen. Toyota tassussa niin silloin ei edes viagra auta yhtään mitään.


Japanialaisista taitaa ainoo harkinnassa ollut olla se Mazda, Mersumiestä musta tuskin koskaan tulee. Pitää varmaan lähtee autokauppaan katteleen. Tiiä mitä sitä vielä tässä keksii...


12 Dec 2007, 18:06
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 445 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 23  Next

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.